preciousandfregilethings:

nurnielfa:
Biblioteca Regional Joaquín Leguina, silos, by Nur Nielfa

preciousandfregilethings:

nurnielfa:

Biblioteca Regional Joaquín Leguina, silos, by Nur Nielfa

netherworldnative:

A close up view of a vinyl record.

netherworldnative:

A close up view of a vinyl record.

(via monstereatsdesign)

7knotwind:

Eduardo Chillida
plans and renderings for Mount Tindaya


Amidst controversy, and at a cost exceeding $25 million Euros, work continues on the Mount Tindaya project—
The sculpture consists of a huge* cubic void with two vertical light wells to be excavated from the inside a revered Canary Island mountain. 

Chillida’s original idea was for visitors to experience the immensity of the space. "The sculpture has been conceived as a monument to tolerance and a work of art for the Canary people,” Chillida wrote before his death in 2002. “I do not want it to be a cause of division or a stone to be thrown in political battles which I do not understand and have no desire to get involved in.” 

* — each side of the cube will measure 131 feet with the roof of the cave reaching as high as that of the Turbine Hall at the Tate Modern

(via formfollowsbehaviorandurbanism)

thedesignwalker:

Ripples Outdoor bench by HORM furniture 2

thedesignwalker:

Ripples Outdoor bench by HORM furniture 2

(via monstereatsdesign)

designbinge:

MARTIN BJÖRNSON COLLECTION
Purpura

designbinge:

MARTIN BJÖRNSON COLLECTION

Purpura

(via monstereatsdesign)

cjwho:

Floating steel staircase divides Idunsgate Apartment by Haptic | via

a href=”http://www.hapticarchitects.co.uk/”>Haptic created the split-level Idunsgate apartment in the upper levels of a nineteenth-century apartment block. The new staircase connects living spaces on the lower storey with a mezzanine above, but also creates a subtle divide between the kitchen and lounge.

Made from powder-coated white steel, the staircase hangs down from a ceiling beam and wall overhead. Its narrow vertical supports form a balustrade, while open risers allow views through from below.

As the stairs descend, they stop before reaching the floor, so residents have to step down over a piece of wooden furniture that functions as both a chest of drawers and a window seat.

CJWHO:  facebook  |  instagram | twitter  |  pinterest  |  subscribe